ceturtdiena, 2013. gada 17. janvāris

Kas lēni nāk, tas labi nāk :)

Tieši tā. Cepu gaļu - lēēēnām :)
Jau sen biju saštukojusi, ka vajag cept gaļu mazā temperatūrā, lēni.
No rīta samarinēju gaļu (paprāvs gabals cūkas kakla karbonādes) sinepju un medus mērcē:
4 tējkarotes sinepes,
3 tējkarotes medus,
nedaudz raudenes
2 tējkarotes sojas mērces
1 mandarīna sula
Marinēju divas stundas.
Tad sakarsēju krāsni līdz 130*C un cepu gaļu (turpat marinējuma mērcē). Ik pa pusstundai apgrozīju un aplaistīju ar mērcīti. Tā stundas četras :)
Secinājums galvenais - ļooti labi, nu ļoti labi, ļoti, ļoti. Gaļa maiga, mīksta, sulīga, neapdegusi, garšīga, nedaudz kraukšķīga no ārpuses, ideāla gandrīz :)
Secinājums sānu - man tiešām tiešām negaršo sojas mērce. Jau sen to nojautu, bet tās piedotais it kā maizes aromāts man neiet tiešām pie dūšas... Nākamreiz cepšu bez sojas mērces. Tā kā pagaršojot secināju, ka tas sojas mērces "maizes" saldenums man nepatīk, tad mazliet vēl apsmērēju ar sinepēm asumam :) Ir labi :)
Es: Nu, kā ir?
Ēdājs: Mmmm! Gardi!
Es: Tā gaļa ir cepta 4 stundas!
Ēdājs: Mhm...

6 komentāri:

  1. Četras stundas!!! Nu gan ir pacietība! Bet jau nu rezultāts ir smeķīgs, tad gan laikam ir tā vērts:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu cepa taču cepeškrāsns :) Es pa to laiku visu ko citu darīju :))

      Dzēst
  2. Izklausās labi :) Ja gribās maizes garšu un smaržu, tad var pielikt "Lāču" rupjmaizes rīvmaizi.
    Četras stundas nav nemaz tik traki, ir cepts cepetis no meža zvēra arī 10 stundas, bija patiesi gards un sulīgs :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es tak saku, ka man netīk maizes smarža pie gaļas... To veicināt negrasos, jo sojas mērce jau dod tādu saldeni salkanu maizes piegaršu...

      Dzēst
  3. Nu beidzot varu iekomentēt - cepetis sanāk gards, man gan sanāca no garšvielām tikai medu un sinepes atkārtot, visu citu aizvietoju ka'nu mācēju un sanāca :D cepu 150 grādos 4as stundas, ir garšīgi, lielākais ēdājs pat bez jautāšanas sāka izteikt atzinību :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jauki, ka izdevās un prieks, ka arī eksperts novērtēja :)

      Dzēst